1. Home
 2. /
 3. Бура на идеи
 4. /
 5. Отворање на Младински Центар во Прилеп

Отворање на Младински Центар во Прилеп

8

Oваа иницијатива е дел од проектот „Биди креатор на својата автономна зона – Младински Центар“ чија цел е: “Придонес кон зголемување на политичката одговорност и транспарентност во локалните заедници”.

За да се обезбеди поголем опфат на младите организирани се онлајн активности и работилници преку кои на младите им се даде можност да ја користат и дигиталната платформа, https://iniciraj.mk/ каде што младите можат да даваат коментари и дадат сопствени идеи, мислења и ставови во однос на иницијативата. Со овие работилници се овозможи дигитално учество на младите односно користејќи ги дигиталните платформи да го искажат својот глас.

Активностите се дел од проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на овие активности не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот.” #CHinMK

36 Comments. Leave new

 • Stefani Mazucanec
  14.02.2023 09:42

  Предлог локација – Центарот на градот за да биде полесно достапен за сите.

 • Marija Dimitrioska
  14.02.2023 14:21

  Да има кафе бар

 • Andrej Toseski
  14.02.2023 14:21

  Да има катче за едукативни работилници.

 • Elena Pilovska
  15.02.2023 13:45

  Да има кафе бар со мала читална

 • Viktor Risteski
  15.02.2023 13:46

  Да има повеќе простории за младите каде што ке учат се дружат

 • Marinela Petreska
  15.02.2023 13:46

  Kafe bar i ekskurzii

 • Viktor Risteski
  15.02.2023 13:47

  Да има волонтерски тим во младинскиот центар.

 • Viktor Risteski
  15.02.2023 13:48

  Да има посебна просторија за забави каде што ке има разни игрии и многу дружења и со алхохолнсе разбира

 • Vladimir Risteski
  15.02.2023 13:49

  Sahovski klub, citalna, mesto za relaksacija

 • Hristina Pavleska
  16.02.2023 00:33

  Може да има катче за креативни рачни изработки и за друштвени игри ☺️

 • Mihael Mateski
  16.02.2023 12:25

  Просторија со инструменти која ќе ја исполни страста на нови, како и на веќе искусни музичари.

 • Matej Nikoloski
  16.02.2023 12:25

  Да има место за донации каде секој човек ќе може да донира.

 • Dimitar Zerdeski
  16.02.2023 12:26

  Супер идеа , би било подобро да има и кантина.

 • Nenad Kuleski
  16.02.2023 12:26

  Иницијатива преку која би се сплотиле младите на различни полиња, на пр. наука, музика, забава…

 • Marija Veljanoska
  16.02.2023 12:27

  Сметам дека оваа иницијатива е приоритет во градот и мој предлог е отворање на читална за сите љубители на пишаниот збор.

 • Мислам дека треба да има простор каде што младите ќе можат да се соберат заедно и да се дружат со правење на различни активности како играње игри, гледајне филмови во кино и други

 • Marija Risteska
  16.02.2023 12:28

  Обуки за важноста на хуманоста во едно опшество!

 • Ivona Risteska
  16.02.2023 12:28

  Оваа идеја е одлична, отварањето на една ваква зграда би била од голема корист за многу млади. Да има повеќе простории: за кино, библиотека…

 • Andrej Kuleski
  16.02.2023 12:31

  Да има просторија за читатели на книги и предлози за книги.

 • Andrej Kuleski
  16.02.2023 12:33

  Да има опремена спортска сала каде ќе се оддржуваат рекреативни игри и ќе се организираат спортски натпревари.

 • Neshkoska Hristina
  17.02.2023 13:10

  Сметам дека оваа идеа е добро нешто во однос на градот.Со самиот младински центар учесниците кои се приклучени во него ќе можат послободно да ги истакнат своите ставови и идеи

 • Georgina Stojanoska
  17.02.2023 13:11

  Потребни де активности во интерес на младите. Може да се наоѓа ви центарот на Прилеп за да биде повеќе забележан центарот од страна на граѓаните.

 • Kire Nasteski
  17.02.2023 13:12

  Jas mislam deka treba vo mladninskiot centar da se otvorat poveke sali za sport.

 • Anamarija Ristevska
  17.02.2023 13:12

  Smetam deka bi trebalo da ima prostorii za odrzuvajne na rabotilnici ,obuki i seminari kade nie mladite ke mozeme da se educirame .

 • Mateja Markoska
  17.02.2023 13:13

  Добро би било доколку би имало читална каде сите љубители на книги би се дружеле исто така и оддел за глума за сите што ја сакаат драмската уметност и имаат талент за глума.

 • Nena Todoroska
  17.02.2023 13:13

  Јас мислам дека младинскиот центар треба да има место за музика каде што младите ќе можат да се забабуваат било преку слушање на музика или свирење на некој инструмент и пеење.

 • Sara Rajchinosska
  17.02.2023 13:13

  Prostor za edukacija , soba za druzba

 • Dino Stefanoski
  17.02.2023 13:13

  Јас Дино Стефаноски мислам дека младинскиот центар треба да се наоѓа во центарот на градот. Тој центар треба да биде во комуникација сомсите училишта од градот. Треба да собираат повеќе состаноци средби со сите училишта за секаков вид на теми.

 • Leonida Dojcinoska
  17.02.2023 13:14

  Да се отвори просторија во младинскиот центар за музички активнпсти

 • Andreja Aleksoska
  17.02.2023 13:14

  Soba vo koja ke se odrzuvaat sobiri, proekti,debati,i slobodni aktivnosti kade ke mozeme da se druzime i da pokazeme kolku sme kreativni

 • Elena Spirkoska
  17.02.2023 13:15

  Poveke centri so aktivnosti kade sto mladite ke mozat da si gi iskazat svoite talenti na primer da ima mesto za peejne za sah sa gotvejne i slicno

 • Jovana Spaseska
  17.02.2023 13:15

  Ми се допаѓа иницијативата. Сметам дека младите имаат потреба од отворање на Младински Центар. Мој предлог локација е Стара Општина и да има активности според интересот на младите за да може слободното време да го поминува на интересен и креативен начин.

 • Emilijano Stojanoski
  17.02.2023 13:15

  Да има секција/тим кој ќе организира еко акции

 • anastas 11ace
  17.02.2023 13:17

  младинската организација да се ослободи од влијанието на ЕУ

 • Proba

You must be logged in to post a comment.